EM-TEH logo
Gdje se nalazite: EM TEHNOLOGIJA d.o.o. VALPOVO NOVOSTI SUDJELOVANJE EM TEHNOLOGIJE NA ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA REGION2SUSTAIN

Broj artikala u košarici: 0

Ukupan iznos: 0,00 Kn

SUDJELOVANJE EM TEHNOLOGIJE NA ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA REGION2SUSTAIN

30.08.2016 // 12:28

Unikom d.o.o. i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje u četvrtak, 25.8.2016. organizirali su završnu konferenciju projekta Region2sustain financiranog iz programa IPA CBC HU-HR 2007-2013.
Završna konferencija projekta imala je za cilj informirati opću i stručnu javnost o rezultatima provedbe projekta, te perspektivama gospodarenja biootpadom u okviru novog Plana gospodarenja otpadom 2016 -2022.

  

U sklopu suradnje sa tvrtkom Unikom d.o.o. iz Osijeka na konferenciji su bili nazočni i djelatnici tvrtke EM tehnologija d.o.o. iz Valpova.

Prezentacijama su približene aktivnosti Mađarske strane i aktivnosti Hrvatske strane na odvojenom prikupljanju otpada. Također je direktor Unikoma g. Davor Vić podsjetio kako je u tu svrhu u Osijeku podijeljeno 3650 posuda za biootpad u kojima se koristi i posip Terra Condi R od tvrtke EM tehnologija d.o.o. iz Valpova, te 500 kompostera za individualno stanovanje.

Također je napomenuto da je krajnji cilj odvojenog prikupljanja biootpada njegova oporaba kroz proces kompostiranja. Stoga je po završetku prezentacija organiziran i posjet Unikomovoj kompostani na kojoj su prije dva mjeseca nastale i prve kompostne hrpe koje su tretirane preparatima tvrtke EM tehnologija d.o.o. iz Valpova.